Historisk opbakning i 3F Superliga

20.01.2023 13:56

Interessen for at tage til dansk klubfodbold på stadion har aldrig været større. Fodboldinteresserede danskere i alle aldre strømmer til de danske 3F Superliga stadions for at støtte deres hold, mærke den helt unikke stemning og opleve de største danske stjerner - helt tæt på.

 

Absence makes the heart grow fonder.

Efter en 2019-20 og 2020-21 sæson med omfattende Covid-19 restriktioner og ingen eller få tilskuere på tribunerne raser fodboldfeberen igen i Danmarks bedste fodboldrække. I 2021-22 sæsonen gik hele 1.658.077 tilskuere svarende til et gennemsnit på 8.636 pr. kamp gennem tælleapparaterne på de tolv 3F Superliga stadions. Det er det næsthøjeste gennemsnitlige tilskuertal i Superligaens historie - kun overgået af 2008-09 sæsonen. Det hele kulminerede i sæsonens 32. og sidste spillerunde, hvor ikke færre end 81.025 havde fundet vej til Parken, Brøndby Stadion, Ceres Park, MCH Arena, Vejle Stadion og Sydbank Park. Det højeste tilskuertal nogensinde til en spillerunde i Superligaen.

 

Et historisk efterår

Forventningerne var ved indgangen til 2022-23 sæsonen derfor skyhøje, og flere er allerede blevet indfriet. Stort set samtlige klubber i ligaen kunne allerede i juni måned melde om historisk stor interesse og et rekordhøjt antal solgte sæsonkort og abonnementer der ønskede at sikre en fast plads på stadion. Og 2022-23 sæsonen startede som 2021-22 sæsonen sluttede. Med en rekord. 61.890 forventningsfulde fans var nemlig på plads på stadion i 1. spillerunde, hvilket er det all-time højeste tilskuertal til en premiererunde i Superligaens historie.

All-time tilskuerrekorderne er faldet som dominobrikker i efteråret. Hele 989.238 fans har været på stadion i sæsonens første 17 spillerunder svarende til en gennemsnit på 9.698 pr. kamp. Det er med afstand både det højeste tilskuertal total og pr. kamp i et Superliga efterår nogensinde. Det første halvår har herudover budt på 16 udsolgte kampe (15.7%) fordelt over otte forskellige klubber og seks af 17 spillerunder har haft så mange besøgende, at de har fundet vej til Top-25 over de mest besøgte spillerunder i Superligaens mere end 30-årige historie. Dette er ekstra imponerende, da tilskuertallene historisk set har været højere i foråret, hvor det danske mesterskab bliver afgjort, medaljerne og de europæiske pladser fordelt og nedrykkerne fundet.

 

Et vildt og uforudsigeligt forår venter

FC Nordsjælland topper 3F Superliga tabellen med 35 point - tre flere end den nærmeste forfølger Viborg FF. De forsvarende danske mestre F.C. København er otte point efter på tredjepladsen, mens blot seks point adskiller F.C. Københavnerne og Brøndby IF på 10. pladsen. Kampen om adgangsbilletterne til det forjættede land - Mesterskabsspillet - er derfor historisk tæt, så der venter af et sandt drama i foråret, når bolden om mindre end en måned ruller igen på de danske 3F Superliga stadions.

Det er vanskeligt at spå om, hvilke klubber der trækker de længste og korteste strå, men én ting er sikkert. Stemningen på stadion bliver fantastisk, så sæt kryds i kalenderen og kom med os på stadion og støt dit hold.