Future Cup erstatter Reserveliga

29.07.2022 05:59

Siden 2007 har de bedste danske fodboldklubber deltaget i Reserveliga. Men fra i år er konceptet lavet helt om. Ikke mere Reserveliga – fra sæsonen 2022/23, som indledes i august, afvikles der i stedet for Future Cup, hvor fokus er på at matche klubbernes allerbedste U21 spillere.

Dansk fodbold har de seneste år haft meget stor fokus på talentudvikling, og derfor er det også helt naturligt, at turneringen, der hidtil har været for de danske klubbers reserver, nu i stedet får fokus på klubbernes yngre spillere. Klubberne skal primært stille med spillere U21 og yngre. Dog er der mulighed for at supplere med op til fem ældre spillere i truppen, hvad enten det måtte være spillere, der ikke var i den seneste startopstilling i ligaen, på vej tilbage efter en skadespause eller lignende. I modsætning til tidligere i Reserveliga vil det ikke være muligt for klubberne at benytte lånespillere i kampene – kun spillere som i forvejen er registreret i klubben. I alt 15 hold deltager i Future Cup 2022/23. Udover de 12 3F Superliga mandskaber deltager SønderjyskE, Vejle Boldklub og Esbjerg fB.

Der spilles efter en såkaldt ”Swiss Model”, hvor alle 15 deltagerhold indgår i den samme stillingstabel, uanset man ikke møder alle de andre hold i rækken (men kun 6 af de øvrige 15 hold). Dermed bliver Future Cup spillet efter det samme turneringsformat, som UEFA lancerer i Champions League fra sæsonen 2024/25. Future Cup kører over hele sæsonen, og alle 15 deltagerhold spiller seks kampe i løbet af sæsonen. Hvis det er muligt, er det hensigten at afvikle en afsluttende finale i maj 2023 mellem de to bedst placerede hold i tabellen. Future Cup vil fast have deltagelse af de 12 3F Superliga klubber, og derudover er der mulighed for deltagelse af op til fire klubber mere.

Kampprogrammet er baseret på fem seedningslag af tre klubber ud fra parameteret: 50/50 % vægtning af den enkelte klubs tabelplacering sidste sæson samt klubbens antal stjerner i DBU´s U-licenssystem.

Herefter er princippet i kampsammensætningen, at hver klub møder de to øvrige klubber i sit eget seedningslag (en hjemme og en ude) og derudover en klub fra hver af de fire øvrige seedningslag.

Klubberne melder ind med ønskede spilletidspunkter løbende, og det endelige kampprogram forventes at være klar i løbet af et par uger.

For yderligere oplysninger kontakt Peter Ebbesen, turneringschef i Divisionsforeningen, 40519080