1 dag til 3F Superliga

15.07.2021 12:29

Sæsonpremieren i 3F Superliga nærmer sig med hastige skridt, og der er nu blot en dag til 2021-22 sæsonen sparkes i gang. Vi sætter fokus på tre hold ad gangen i alfabetisk rækkefølge og sætter i dag fokus på SønderjyskE, Vejle Boldklub og oprykkerne Viborg FF. 

 

SØNDERJYSKE

SønderjyskE om ud til 2020-21 sæsonen som lyn og torden og indtog overraskende førstepladsen efter otte spillerunder med 17 point. Glen Riddersholms tropper mistede dog pusten og hentede blot 11 point i Grundspillets resterende 14 kampe og sluttede lige uden for Top 6. Nedturen fortsatte desværre i Slutspillet, hvor sønderjyderne en kort overgang flirtede med nedrykningsstregen, inden redningen endelig kom i hus. I Sydbank Pokalen var historien en anden, og SønderjyskE nåede for andet år i træk helt frem til finalen. Denne gang måtte de dog se sig slået af et stærkt Randers FC mandskab.

Der har været massive ændringer i persongalleriet på trænerbænken over sommeren. Cheftræner Glen Riddersholm og assistenttræner Niels Lodberg er erstattet af Michael Boris, Marc Pedersen og Simon Busk Poulsen. Også på ledelsesgangene har der været stor udskiftning med ny direktør og rekrutteringschef. Spillertruppen er stadig intakt, men der meldes om udenlandsk interesse for blandt andet Haji Wright, Emil Holm og Julius Beck. Det bliver interessant at se, om SønderjyskE igen kommer flyvende ud af startblokken og overrasker de største medaljeaspiranter, der spiller kvalifikation til de europæiske turneringer i juli og august, og denne gang kan holde momentum gennem hele Grundspillet.

 

Placering i 2020-21 sæsonen

Nr. 8

 

Cheftræner i 2021-22

Michael Boris

SønderjyskE stats: 0 sejre - 0 uafgjort - 0 nederlag

All-time Superliga stats: 0 sejre - 0 uafgjort - 0 nederlag

Tidligere klubber: VfB Homberg, TSV Germania Windeck, FC Schalke 04 II, Sportfreunde Siege, Sportfreunde Lotte, KFC Uerdingen 05, Tokyo Verdy (assistent) og MTK Budapest FC.

 

Til -og afgange

Tilgange: Philip Banda Sørensen (F.C. København), Duplexe Tchamba Bangou (RC Strasbourg).

Afgange: Roni Aracabi (Ukendt), Adama Guira (Ukendt), Peter Christiansen (FC Helsingør) og Isak Olofsson (Esbjerg fB).

 

Profilen

Stefan Gartenmann er generalen i SønderjyskE forsvaret. Kun målmand Lawrence Thomas spillede flere minutter for sønderjyderne i 2020-21 sæsonen, og han var den spiller med flest clearinger og næstflest bolderobringer i hele ligaen. Hans evne til at forsvare feltet og vinde sine direkte defensive dueller bliver helt afgørende for SønderjyskE, der i sidste sæson var det hold, der var næstmindst på bolden. Kun AC Horsens var med 42.2% boldbesiddelse mindre på bolden (44.9%). 

VEJLE BOLDKLUB

Vejle Boldklub startede sæsonen stærkt og lå placeret helt oppe på andenpladsen med 13 point efter de første syv spillerunder. Oprykkerne mistede desværre momentum og hentede blot 11 point i de efterfølgende 15 spillerunder og sluttede Grundspillet helt nede på 10. pladsen. Kun fire point fra Lyngby Boldklub på den forkerte side af nedrykningsstregen. De rødblusede fra Nørreskoven fik med forstærkningerne Alexander Brunst og Denis Kolinger i spidsen styr på defensiven i Slutspillet og leverede en fin afslutning på sæsonen. 14 point i de sidste 10 kampe var syvendebedst af alle hold og viste sig at være nok til at sikre endnu en sæson i 3F Superliga.

Vejle Boldklub har fået ny cheftræner i form af Carit Falch, der i sidste sæson stod i spidsen for Lyngby Boldklub. Han overtager tøjlerne Constantin Gâlca som har været en vellidt herre i Nørreskoven. Det bliver interessant at se, om Falch bringer sin angrebsivrige og boldbesiddende spilletid fra Lyngby tiden med til Vejle og får holdets offensive stjerner Sousa, Faghir og Mucolli til at skinne endnu mere.

 

Placering i 2020-21 sæsonen

Nr. 10

 

Cheftræner i 2021-22

Carit Falch

Vejle Boldklub stats: 0 sejre - 0 uafgjort - 0 nederlag

All-time Superliga stats: 6 sejre - 6 uafgjort - 12 nederlag

Tidligere klubber: Enosis Neon Paralimni og Lyngby Boldklub

 

Til -og afgange

Tilgange: Mouhamadou Drammeh (Stade de Reims), Manjrekar James (FC Midtjylland) og Kevin Custovic (Västerås SK) 

Afgange: Thomas Hagelskjær (Aarhus Fremad), Ylber Ramadani (Ukendt), Pierre Bengtsson (F.C. København), Diego Montiel (Vendsyssel FF), Hugo Ekitike (Stade de Reims), Dominik Kovacic (NK Lokomotiva Zagreb) og Mads Lauritsen (Viborg FF), German Onugkha (Krylya Sovetov Samara), Matthew Briggs (Ukendt), Adam Jakobsen (NK Celje) og Indy Groothuizen (FC Emmen) 

 

Profilen

Allan Sousa har i sine to sæsoner i 3F Superliga vist, at han er en af de største offensive profiler i landets bedste fodboldrække. 20 mål og 10 assists i 57 kampe for Vejle Boldklub, der sluttede på 14. pladsen i 2018-19 og 10. pladsen i 2020-21, er intet mindre end imponerende. Sousa har et fremragende blik for sine medspillere og skabte hele 67 chancer i i sidste sæson. Flest af alle i ligaen. Rammer den brasilianske kantspiller sit topniveau i den nye sæson - også i de kolde måneder fra oktober til marts - kan Vejle Boldklub hurtigt blive en farlig outsider i kampen om de seks eftertragtede pladser i Mesterskabsspillet.