2 dage til 3F Superliga

14.07.2021 14:00

Sæsonpremieren i 3F Superliga nærmer sig med hastige skridt, og der er nu blot to dage til 2021-22 sæsonen sparkes i gang. Vi sætter fokus på tre hold ad gangen i alfabetisk rækkefølge og sætter i dag fokus på OB, Randers FC og Silkeborg IF. 

 

OB

OB havde en klar ambition om en placering i Mesterskabsspillet i 2020-21 sæsonen, men fynboerne skuffede og sluttede på niendepladsen. Den på papiret potente fynske offensiv med prominente navne som Emmanuel Sabbi, Issam Jebali, Mart Lieder og Bashkim Kadrii fandt med beskedne 40 mål i 32 kampe aldrig melodien. Kun de to nedrykkere AC Horsens og Lyngby Boldklub fik modstandernes netmasker til at blafre færre gange. skal drømmen om Mesterskabsspil realiseres skal der helt andre boller på suppen i den nye sæson.

Striberne har stadig deres første sommersigning på spillersiden til gode, men uden for kridtstregerne har der været masser af aktivitet. Andreas Alm er hentet ind som ny cheftræner, Björn Wesström tiltræder som Fodbolddirektør fra 1. januar, og klubben har offentliggjort en ny ambitiøs strategi, der skal føre OB tilbage til toppen af dansk fodbold. Det bliver interessant at se, om de markante ændringer på ledelsesgangene kan være med til at sikre klubben den blot anden Top 6 placering i de sidste 10 år. Fynboerne er uden nederlag i sommerens fem træningskampe mod stærke hold som Brøndby IF og FC St. Pauli, så måske der begynder at blæse positive vinde over Ådalen.

 

Placering i 2020-21 sæsonen

Nr. 8

 

Cheftræner i 2021-22

Andreas Alm

OB stats: 0 sejre - 0 uafgjort - 0 nederlag

All-time Superliga stats: 0 sejre - 0 uafgjort - 0 nederlag

Tidligere klubber: Eskilstuna City, AIK Stockholm, Vejle Boldklub og BK Häcken

 

Til -og afgange

Tilgange: Daniel Obbekjær (SPAL)

Afgange: Janus Drachmann (AC Horsens), Oliver Lund (AGF) og Sveinn Aron Gudjohnsen (Spezia Calcio)

 

Profilen

30-årige Bashkim Kadrii står foran sin 12 Superliga-sæson, og han er om nogen manden, der kan tænde ild i den fynske offensiv. 54 mål og 36 assists i 212 kampe vidner om klasse og kontinuitet, og angriberen viste med seks mål scoringer i de sidste otte kampe i Slutspillet, at han er godt på vej tilbage mod topformen. Fortsætter angriberen med det giftige venstreben, hvor han slap i sidste sæson, har OB gode muligheder for at sikre en adgangsbillet til det forjættede land - Mesterskabsspillet. 

RANDERS FC

Randers FC fik en svær start på 2020-21 sæsonen og lå placeret helt nede på 10. pladsen efter de første otte spillerunder. Langsomt men sikkert fik Thomas Thomasbergs tropper arbejdet sig op igennem tabellen og sikrede en plads i Mesterskabsspillet for første gang siden introduktionen af Slutspil i 2016-17 sæsonen. Kronjyderne var statister i medaljekampen, men i Sydbank Pokalen gik de hele vejen og sikrede sig titlen og en billet til et europæisk eventyr. Pokalvinderne indtræder i Playoff til Europa League, så kronjyderne er som minimum sikret deltagelse i Conference League Gruppespillet. 

Randers FC har holdt fast i profiler som Patrik Carlgren, Erik Marxen, Vito Mistrati, Mathias Greve og Alhaji Kamara og har så meget kvalitet og rutine i truppen, at de med lidt held kan blande sig i medaljekampen. Det helt store spørgsmålstegn er, om deltagelsen i et europæisk gruppespil vil gå ud over præstationerne i den hjemlige liga.

 

Placering i 2020-21 sæsonen

Nr. 6

 

Cheftræner i 2021-22

Thomas Thomasberg

Randers FC stats: 39 sejre - 27 uafgjort - 41 nederlag

All-time Superliga stats: 69 sejre - 43 uafgjort - 66 nederlag

Tidligere klubber: FC Midtjylland, Vendsyssel FF, Fredericia og Hobro IK

 

Til -og afgange

Tilgange: Simon Tibbling (FC Emmen) og Nicolai Brock-Madsen (AC Horsens)

Afgange: Bassala Sambou (Fortuna Sittard), Nikola Mileusnic (Ukendt), Mathias Nielsen (HB Køge) og Kasper Høgh (Hobro IK)

 

Profilen

Alhaji Kamara var Randers FC's mest scorende spiller i sidste sæson sammen med Vito Mistrati. Den fysisk stærke angriber fra Sierra Leone var om nogen manden, der fik bragt kronjyderne tilbage i Top 6 varmen, da han fra 9. til 18. spillerunde lynede i ikke færre end syv kampe og var med til at sende holdet fra 10. til 5. pladsen. Desværre for Kamara og Randers blev han i 18. spillerunde ramt af en skade, der holdt ham ude det meste af Slutspillet. Ni mål i 14 starter og en scoringsprocent på 39.1% fortæller historien om en kynisk afslutter, som ville pynte på de fleste 3F Superliga hold. Kan Kamara genfinde topformen fra 2020-21 sæsonen kan det blive endnu en stor sæson for Randers FC.