4 dage til 3F Superliga

12.07.2021 14:11

Sæsonpremieren i 3F Superliga nærmer sig med hastige skridt, og der er nu blot fire dage til 2021-22 sæsonen sparkes i gang. Vi sætter fokus på tre hold ad gangen i alfabetisk rækkefølge og sætter i dag fokus på de jyske traditionsklubber AaB og AGF samt de forsvarende danske mestre Brøndby IF. 

 

AAB

AaB havde rettet sigtet mod Mesterskabsspillet, men nordjyderne snublede i Grundspillets sidste spillerunde og måtte se FC Nordsjælland tage den sidste billet til det forjættede land. AaB havde en stærk trup, men længerevarende skader til holdets største stjerne Lucas Andersen og den svenske midtbanekreatør Oscar Hiljemark satte en brat stopper for drømmen om medaljekamp. Nordjyderne lykkedes med at vinde Kvalifikationsspillet, men den europæiske drøm bristede mod AGF i Europa Finalen, som man tabte efter straffespark. 

AaB jagter igen i denne sæson en plads i Mesterskabsspillet. Nordjyderne har en solid defensiv båret af rutinerede spillere som Jacob Rinne, Rasmus Thelander og Jakob Ahlmann, mens Kasper Kusk, Iver Fossum, Tim Prica og nyindkøbet Louka Prip har ansvaret for at få modstandernes netmasker til at blafre. AaB har så meget rutine og kvalitet i truppen, at man må forvente, at de igen kommer til at kæmpe med om en plads i Top 6. 

 

Placering i 2020-21 sæsonen

Nr. 7

 

Cheftræner i 2021-22

Marti Cifuentes

AaB stats: 7 sejre - 6 uafgjort - 6 nederlag

All-time Superliga stats: 7 sejre - 6 uafgjort - 6 nederlag

Tidligere klubber: Sandefjord Fotball

 

Til -og afgange

Tilgange: Anders Hagelskjær (Silkeborg IF), Jeppe Pedersen (Skive IK) og Louka Prip (AC Horsens)

Afgange: Martin Samuelsen (Hull City), Tom van Weert (Volos NPS), Lucas Klitten (Frosinone Calcio) og Timothé Nkada (Stade de Reims)

 

Profilen

Tim Prica - der er søn af AaB legenden Rade Prica - fik tæt på den værste start på tilværelsen i den bedste danske fodboldrække, da han efter blot 13 minutter på banen mod Lyngby Boldklub i sin debut blev udvist. Efter sin karantæne vist det svenske stortalent som AaB havde hentet i Malmö FF flere prøver på sin fine teknik og afslutningsrepertoire, som 2020-21 sæsonen skred frem. Fire mål i sæsonens sidste seks kampe er bestemt godkendt og med afgangen af konkurrenterne i front Martin Samuelsen, Tom van Weert og Timothé NKada i sommerens transfervindue ligner 19-årige Tim Prica den klare førsteangriber hos de bolsjestribede nordjyder. Det bliver spændende at se om den unge angriber formår at gribe chancen.

AGF

AGF hentede det første sæt medaljer i 23 år, da de vandt bronze i 2019-20 sæsonen. Århusianerne var med en fjerdeplads tæt på at følge op på deres historiske præstation og sikrede med en sejr i Europa Finalen over deres jyske rivaler AaB en billet til et europæisk eventyr. 

AGF var ramt af længerevarende skader i de bagerste rækker til Frederik Tingager og Niklas Backman, men holdet leverede stabile præstationer og 'De Hviie' var på intet tidspunkt placeret uden for Top 6. AGF har i sommerens transfervindue sagt farvel til flere profiler i form af Kamil Grabara, Casper Højer, Kevin Diks og Bror Blume, men David Nielsens tropper er stadig blandt favoritterne til en plads i Mesterskabsspillet og kan blande sig i medaljekampen, hvis det hele flasker sig på Fredensvang.  

 

Placering i 2020-21 sæsonen

Nr. 4

 

Cheftræner i 2021-22

David Nielsen

AGF stats: 55 sejre - 35 uafgjort - 38 nederlag

All-time Superliga stats: 75 sejre - 45 uafgjort - 55 nederlag

Tidligere klubber: Lyngby Boldklub og Strømsgodset Toppfotball

 

Til -og afgange

Tilgange: Jesper Hansen (FC Midtjylland), Oliver Lund(OB), Yann Aurel Bisseck (FC Köln), Anthony D'Alberto (Moreirense FC), Dawid Kurminowski (MSK Zilina), Frederik Brandhof (Viborg FF), Mikkel Lassen (Skive IK) og Magnus Anbo (Stjarnan)

Afgange: Casper Højer (Sparta Prag), Kamil Grabara (Liverpool FC), Kevin Diks (AFC Fiorentina), Bror Blume (WSG Tirol), Daniel Arzani (Manchester City), Mathias Jørgensen (New York Red Bulls) og Bubacarr Sanneh (RSC Anderlecht)

 

Profilen

Jesper Hansen har været en af ligaens absolut stærkeste målmænd de seneste år, men da FC Midtjylland i vinterens transfervindue hentede Jonas Lössl i Everton F.C. mistede den rutinerede keeper ikke blot sin plads i FCM buret men også i Kasper Hjulmands EM trup. Et hårdt slag for den dygtige målmand. Hansen har i sommerens transfervindue skiftet tilværelsen på Heden ud med Smilets By, hvor han tager over efter polske Kamil Grabara, der i 2021-22 sæsonen tørner ud for F.C. København. Med 12 sæsoner og 310 kampe og flere danske mesterskaber og medaljer har AGF sikret sig en sikker sidste skanse, der må gå stærkt motiveret ind til sæsonen for at bevise, at han har flere gode år på højeste niveau foran sig.