1 dag til 3F Superliga

14.07.2022 15:35

Sæsonpremieren i 3F Superliga nærmer sig med hastige skridt, og der er nu blot 1 dag til 2022-23 sæsonen sparkes i gang. Vi sætter fokus på ét hold ad gangen og tager i dag et nærmere kig på sidste sæsons mestre - F.C. København. 

 

F.C. KØBENHAVN

3 års guldtørke forbi. F.C. København havde set rivalerne FC Midtjylland og Brøndby IF løbe med guldet i 2019-20 og 2020-21 sæsonen, så der hvilede et pres på Jess Thorup og de 13. dobbelte Superliga vindere. Efter en langsom start med to pointdelinger mod AaB og Silkeborg IF fandt F.C. København med det offensive trekløver Mohamed Daramy, Jonas Wind og Pep Biel i spidsen melodien og kunne gå på vinterpause på andenpladsen med to point op til FC Midtjylland på førstepladsen.  

F.C. København brugte vinterens transfervindue på at opruste med spændende offensive navne som Khouma Babacar, Nicolai Jørgensen, Mamoudou Karamoko, Akinkunmi Amoo og Paul Mukairu, men det var en defensiv tilgang, der skulle vise sig at svinge magtbalancen i toppen over til københavnernes fordel. Denis Vavro blev hentet på en lejeaftale i S.S. Lazio og den slovakiske landsholdsspiller fejrede sit comeback i Hovedstaden med et mål og en assist i sine to første optrædener. Forsvarsgeneralen bragte en defensiv stabilitet og F.C. København med målmand Kamil Grabara og Denis Vavro i spidsen indkasserede blot seks mål efter vinterpausen. 35 point og en målscore på 22-6 i forårets 15 kampe var nok til at sikre klubbens 14. Superliga titel. 

 

Til -og afgange

Tilgange: Denis Vavro (S.S. Lazio), Lukas Lerager (Genoa C.F.C.), Viktor Claesson (FC Krasnodar), Asgeir Galdur Gudmundsson (Breidablik), Robert Mudrazija (NK Olimpija Ljubljana) og Marko Stamenic (HB Køge).

Afgange: Andreas Bjelland (Lyngby Boldklub), Bryan Oviedo (-), Andri Baldursson (Bologna FC), Jens Stage (Werder Bremen), Nicolai Jørgensen (-) og Mikkel Kaufmann (Karlsruher S.C.).

På hjemmebane

Med 34 point og en målscore på 27-9 var F.C. København det bedste hjemmehold i 2021-22 sæsonen. Især defensivt imponerede københavnerne i Parken.