7 dage til 3F Superliga

08.07.2022 09:04

Sæsonpremieren i 3F Superliga nærmer sig med hastige skridt, og der er nu blot 7 dage til 2022-23 sæsonen sparkes i gang. Vi sætter fokus på ét hold ad gangen og tager i dag et nærmere kig på sidste sæsons nr. 7 - Viborg FF. 

 

VIBORG FF

Viborg FF vandt NordicBet Liga i 2020-21 og vendte tilbage til Danmarks bedste fodboldrække efter fire års fravær. De grønblusede jyder hentede 76 point i 32 kampe, mens Silkeborg IF endte som 2'er med tre point færre. Begge mandskaber havde været meget overbevisende og blev før 2021-22 sæsonen betragtet som det stærkeste oprykkerpar i mange år. Det vidste sig også fra første fløjt, at både Viborg FF og Silkeborg IF i den grad var konkurrencedygtige. Efter Grundspillets 22 spillerunder var Viborg FF placeret på en syvendeplads og vandt efterfølgende Kvalifikationsspillet med seks point ned til nærmeste efterfølger OB. Men Viborg var ikke færdige og vandt Europa Finalen over AaB efter forlænget spilletid og straffesparkskonkurrence og sikrede adgang til de europæiske turneringer. Viborg FF var sammen med Silkeborg IF sæsonens to største positive overraskelser. Oprykkerne imponerede offensivt med femteflest mål (45), næsthøjeste xG (56.1) og næstflest afslutninger (367), og var med 43 indkasserede mål også ganske solide rent defensivt.

 

Til -og afgange

Tilgange: Nicolas Bürgy (BSC Young Boys) og Nils Mortimer (FC Barcelona B)

Afgange: Lars Kramer (AaB), Frans Putros (Port FC), Lorenzo Gordinho (-), Frederik Christensen (-) og Mads Frederiksen (-).

På hjemmebane

Med 19 point og en målscore på 19-20 var Viborg FF det næstdårligste hjemmehold i 2021-22 sæsonen. Kun nedrykkerne SønderjyskE hentede færre point end Viborg på eget græs, så der er bestemt mulighed for forbedring hjemme på Energi Viborg Arena.