Thomas Traasdahl/Ritzau Scanpix

Countdown: 10 dage til 3F Superliga

09.07.2024 09:02

Det er ved at være tid til 3F Superliga, og der er kun 10 dage til bolden ruller igen i landets bedste fodboldrække. Vi tæller ned til kickoff og ser nærmere på klubberne, der skal kæmpe om mesterskabet og europæiske pladser. Vi er klar med Lyngby Boldklub, der undgik nedrykning efter en hektisk sæson.

 

Stadion: Lyngby Stadion
Kapacitet: 10.100

 

Overlevelse

Lyngby Boldklub havde en turbulent sidste sæson. Klubben var igennem hele tre cheftrænere (og en midlertidig), og har nu ansat en fjerde til den kommende sæson.

Det startede fint med Freyr Alexandersson i spidsen for Lyngby-spillerne, der leverede et fint efterår og sluttede 2023 på 7. pladsen efter de 17 første spillerunder, inden han skiftede til belgisk fodbold. Herefter hentede Lyngby Boldklub Magne Hoseth, men det gik ikke, som klubben håbede med nordmanden ved roret og efter en kamp, hvor Mikkel Beckmann var midlertidig cheftræner, kom David Nielsen ind og stod i spidsen for mandskabet i resten af sæsonen.

Den noget specielle start på foråret betød, at Lyngby Boldklub lagde ud med fire nederlag i 2024, men derefter fik klubben sat et godkendt forår sammen, og i sidste ende klarede David Nielsen missionen om at sikre endnu en sæson i 3F Superliga.

 

Positive tal

Der er grund til optimisme, hvis vi dykker ned i statistikkerne fra sidste sæson. Selvom Lyngby Boldklub sluttede sæsonen på en 10. plads, så var på en syvendeplads over antal scorede mål, ottendeplads over forventede mål og de var nummer syv på listen over antal afslutninger i feltet.

Vejle Boldklub fik flest gule kort i sidste sæson af alle klubber i 3F Superliga med 75. Vi skal langt ned på den liste for at finde Lyngby Boldklub. Faktisk fik de hele 22 færre, og dermed var det kun FC Nordsjælland og Silkeborg IF, der fik færre i sæsonen 2023-24. Det bemærkelsesværdige er, at klubben begik næstflest frispark i sæsonen. Dermed fik de færrest antal advarsler pr. begået frispark.  

Thomas Traasdahl/Ritzau Scanpix

 

Nøglespillere

Det er svært at sige Lyngby Boldklub uden at nævne Frederik Gytkjær som en af de absolut vigtigste brikker på holdet. Angriberen er nærmest indbegrebet af en kulturbærer, og han giver sig altid 100 procent, når han går på banen. Frederik Gytkjær har døjet med skader i flere omgange af sin karriere, men i år kan det vise sig at være ekstra vigtigt, at han er fit for fight. Klubben har solgt topscorer Andri Gudjohnsen, og det efterlader et hul, der skal fyldes ud. I alt har den 28-årige offensivspiller scoret 76 mål i 226 kampe for Lyngby Boldklub, men det blev blot til beskedne fem i sidste sæson i 3F Superliga. Det vil han helt sikkert gerne gøre bedre efter sommerferien, og Fredrik Gytkjær skal nok kæmpe for det, når den nye sæson fløjtes i gang.

Kolbeinn Finnsson er måske Lyngby Boldklubs største salgsobjekt lige nu. Den dygtige islandske wingback slog for alvor igennem i sidste sæson i 3F Superliga. Han kom godt frem på bane og lavede flest indlæg af alle spillere i ligaen i sidste sæson, og han lavede to mål og tre assists fra sin back-position i 2023-24. Kolbeinn Finnsson har en virkelig god venstrefod, og han fungerer både defensivt og offensivt. Han kan dække alle positioner i venstre side af banen, og Lyngby Boldklub nyder godt af fleksibiliteten. Det kommer de helt sikkert også til i den kommende sæson, hvor det bliver spændende at følge den islandske landsholdsspiller.

Thomas Traasdahl/Ritzau Scanpix

 

Fun fact

Lyngby Boldklub vandt den første hele sæson i Superligaens historie i 1991-92. Det er også klubbens seneste danske mesterskab. Faktisk var Lyngby Boldklub også tæt på at vinde i overgangssæsonen i 1991, hvor det blev til en andenplads med blot to point op til mestrene fra Brøndby IF.

 

 

Sommerens transfervindue

TILGANGE

Navn Position Klub
Baptiste Rolland (21) Forsvar FA 2000 (leje retur)
Mathias Hebo (28) Midtbane Cracovia
Michael Opoku (18) Midtbane Lyngby Boldklub U19 
Adam Vendelbo (21) Midtbane Nykøbing FC (leje retur)
Peter Langhoff (20) Midtbane U19
Mathias Kristensen (31) Angreb Kolding IF (leje retur)

 

AFGANGE

Navn Position Klub
Gustav Mortensen (20) Forsvar Vendsyssel FF (leje)
Mikkel Juhl Forsvar FC Roskilde
Tochi Chukwuani (21) Midtbane Sturm Graz
Parfait Bizoza (25) Midtbane FK Haugesund
Andri Gudjohnsen (22) Angreb KAA Gent
Magnus Kaastrup (23) Angreb Vendsyssel FF

Rune Mathiesen/Gonzales Photo/Ritzau Scanpix

 

Kampprogram

Lyngby Boldklub kommer på meget hårdt arbejde fra starten af sæsonen. De får besøg af F.C. København i åbningskampen, og når de fem første kampe er spillet, så har de allerede krydset klinger med top 4 fra sidste sæson. Fra spillerunde tre til fem møder de Brøndby IF, FC Nordsjælland og FC Midtjylland.

 

Cheftræner

Morten Karlsen

 

Spillertrup

Målmænd
David Jensen
Jannich Storch

Forsvar
Brian Hamalainen
Baptiste Rolland
Lucas Lissens
Andreas Bjelland
Willy Kumado
Magnus Jensen
Johan Meyer
Kolbeinn Finnsson
Pascal Gregor
Tobias Storm

Midtbane
Mathias Hebo
Rezan Corlu
Casper Winther
Lauge Sandgrav
Gustav Fraulo
Peter Langhoff
Marcel Rømer

Angreb
Mathias Kristensen
Michael Opoku
Jonathan Amon
Sævar Magnússon
Frederik Gytkjær
Adam Vendelbo
Nikolai Baden
Enock Otoo