Nicolai Berthelsen/Gonzales Photo/Ritzau Scanpix

Countdown: 11 dage til 3F Superliga

08.07.2024 09:02

Det er ved at være tid til 3F Superliga, og der er kun 11 dage til bolden ruller igen i landets bedste fodboldrække. Vi tæller ned til kickoff og ser nærmere på klubberne, der skal kæmpe om mesterskabet og europæiske pladser. Vi fortsætter med Sønderjyske Fodbold, der var bedst af alle i NordicBet Liga.

 

Stadion: Sydbank Park
Kapacitet: 10.100

 

Solid sidste sæson

Efter to sæsoner i NordicBet Liga er Sønderjyske Fodbold tilbage i 3F Superliga. De har været to solide år i landets næstbedste fodboldrække, der gav en tredjeplads i 2022-23 efter Vejle Boldklub og Hvidovre IF, og i foråret overhalede klubben fra Haderslev AaB og vandt rækken.

Sønderjyske Fodbold lagde ud med uafgjort og nederlag i deres to første kampe i sidste sæson, men derefter fik de i den grad vendt bøtten. De spillede hele 15 kampe uden nederlag med 13 sejre og dermed lignede Sønderjyske Fodbold i den grad en oprykningsfavorit. AaB var etter i tabellen ved vinterpausen, men Sønderjyske Fodbold spillede et flot forår, og de tabte blot en enkelt kamp i Oprykningsspillet. Det flotte forår betød, at de allerede sikrede sig en billet til 3F Superliga i femtesidste spillerunde. Imponerende.  

Nicolai Berthelsen/Gonzales Photo/Ritzau Scanpix

 

Klar til 3F Superliga

Sønderjyske Fodbold spillede på alle måder en flot sæson, og det viser statistikkerne. Af alle 12 klubber i NordicBet Liga scorede sønderjyderne flest mål, de indkasserede færrest, de havde flest afslutninger og de spillede sig frem til flest forventede mål. Alt sammen tegner et billede af et dominerende mandskab, der ser ud til at være helt klar til at tage udfordringen op i 3F Superliga, når det går løs senere på måneden.

Jacob Schultz/Jysk Fynske Medier/Ritzau Scanpix

 

Nøglespillere

Rasmus Vinderslev er indbegrebet af Sønderjyske Fodbold, og han har været i klubben i mere end 20 år. Midtbanespilleren er anfører, og desuden er han en rigtig kulturbærer i truppen. Rasmus Vinderslev fik sin debut på førsteholdet som 19-årig i en sejr på 3-0 over Brøndby IF i maj 2017, og siden er det blevet til mere end 160 kampe for førsteholdet, og der er kun fem spillere, der har optrådt mere for klubben nogensinde. Rasmus Vinderslev har lige forlænget sin aftale med Sønderjyske Fodbold, og dermed tyder ale på, at han snart er den spiller med flest kampe for klubben.

I sidste sæson var Peter Christiansen den helt store offensive profil med 17 mål og fem oplæg. Han er nu blevet solgt til norsk fodbold og i stedet for har klubben hentet Ivan Djantou fra Cameroun. Den 22-årige angriber er høj, har en god fysik og så har han et stærkt hovedspil. Selvom Ivan Djantou lige er kommet til klubben, så har han allerede gjort sig godt bemærket med to mål i træningskampen mod FC Midtjylland. Det bliver spænende at følge Ivan Djantou som frontangriber for oprykkerne.

Kent Rasmussen/Gonzales Photo/Ritzau Scanpix

 

Fun fact

Selvom Sønderjyske Fodbold har været væk fra 3F Superliga de sidste par sæsoner, så er det bestemt ikke uvant for klubben at være en del af det fineste selskab i dansk fodbold. De går ind til deres Superliga-sæson nummer 17, og det betyder, at de stort set har været med i halvdelen af Superligaen siden starten i 1991. Og mon ikke de fleste på egnen husker sommeren 2016 særdeles godt, da det blev til sølvmedaljer.

 

 

Sommerens transfervindue

TILGANGE

Navn Position Klub
Jakob Busk (30) Målmand Union Berlin
Gustav Drest Wagner (19) Forsvar U19
Alexander Lyng (19) Midtbane Servette FC (leje retur)
Mohamed Cherif Haidara (18) Midtbane Ishøj IF
Mikkel Ladefoged (21) Angreb Næstved Boldklub (leje retur)
Mikkel Hyllegard (25) Angreb Middelfart Boldklub (leje retur)
Ivan Djantou (22) Angreb KF Skënderbeu

AFGANGE

Navn Position Klub
Christoffer Remmer (31) Forsvar BK Frem
Jacob Buus (27) Forsvar Ukendt
Jonas Thorsen (34) Forsvar Ukendt
Troels Kløve (33) Midtbane Karrierestop
Emil Berggreen (31) Angreb Ukendt
Mads Hansen (23) Midtbane Kontraktudløb

Nicolai Berthelsen/Gonzales Photo/Ritzau Scanpix

 

Kampprogram

Sønderjyske Fodbold starter sæsonen på en svær udebane i Silkeborg, inden hjemmeholdets fans kan glæde sig til en kamp mod Lyngby Boldklub hjemme på Sydbank Park i spillerunde 2. De fleste har nok også sat kryds 11. august, hvor F.C. København kommer på besøg.

 

Cheftræner

Thomas Nørgaard

 

Spillertrup

Målmænd
Nicolai Flø
Jakob Busk
Jonas Dakir


Forsvar
Simon Wæver
Daniel Gretarsson
Marc Dal Hende
Maxime Soulas
Dalton Wilkins
Atli Barkarson
Tobias Sommer
Gustav Drest Wagner

Midtbane
Rasmus Vinderslev
Sefer Emini
Lukas Björklund
Marcus Kristensen
José Gallegos
Ivan Nikolov
Andreas Oggesen

Angreb
Ivan Djantou
Kristall Ingason
Alexander Lyng
Søren Andreasen
Mikkel Ladefoged
Tobias Klysner
Otli Hyseni
Mads Agger
Sebastian Koch
Mikkel Hyllegaard