Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Countdown: 6 dage til 3F Superliga

13.07.2024 09:02

Det er ved at være tid til 3F Superliga, og der er kun 6 dage til bolden ruller igen i landets bedste fodboldrække. Vi tæller ned til kickoff og ser nærmere på klubberne, der skal kæmpe om mesterskabet og europæiske pladser. Vi er kommet til klubberne i sidste sæsons Mesterskabsspil og lægger her ud med Silkeborg IF.

 

Stadion: JYSK Park
Kapacitet: 10.000

 

En vild sidste sæson

Man kan kun kalde Silkeborg IF’s sidste sæson for en succes. Klubben kom i Mesterskabsspillet og vandt pokalfinalen. Det er imponerende af Kent Nielsen, der bliver ved med at sætte velspillende mandskaber sammen. Da spillerne løftede trofæet efter sejren over AGF i finalen i Oddset Pokalen handlede alt om den flotte præstation og så var det som om, at problemerne i 3F Superliga blev glemt. For selvom sæsonen absolut var godkendt i sin helhed, så var der en lang periode, der må have bragt bekymring til trænerteamet.

Efter en forrygende sæsonstart med otte sejre i de første 12 kampe, så skulle der gå mere end et halvt år, før Silkeborg IF igen kunne gå fra banen som vinder i 3F Superliga, og undervejs tabte klubben hele syv kampe på stribe. Spillerne fik vendt bøtten mod slutningen af sæson, hvor der igen kom point til Søhøjlandet, og så gjorde spillerne hvad de kunne for at stikke en kæp i hjulet for FC Midtjyllands gulddrømme ved at spille uafgjort i sæsonens sidste kamp. Silkeborg IF er gode på bolden, og trods den uheldige periode midt i sæsonen, så er der kvalitet i truppen til at kunne spille med om en plads i Mesterskabsspillet endnu en gang.

 

Masser af afleveringer

Mark Brink er en utrolig vigtig brik i Silkeborg IF’s idealopstilling. Han er pasningsmotoren, der er med til at få hele den boldsikre maskine til at rulle. Midtbanespilleren var den, der lavede klart flest afleveringer i hele sidste sæson. Hele 3097 blev det til i løbet af de 32 kampe i ligaen eller 96,8 pr. kamp. Adamo Nagalo fra FC Nordsjælland havde næstflest pasninger og han lavede hel 332 færre end Mark Brink.

I målet lavede Nicolai Larsen flest redninger af alle i 3F Superliga. 112 gange forhindrede han bolden i at gå i mål, og han lavede fem flere en Filip Djukic, der lavede næstflest. Blot fire målmænd lavede mere end 100 redninger i sidste sæson i 3F Superliga.

Christian Midtgaard/Gonzales Photo/Ritzau Scanpix

 

Nøglespillere

Man kan nærmest ikke sige Silkeborg IF uden at nævne Mark Brink, men han startede med at spille fodbold lidt længere sydvest på i Esbjerg fB som treårig. Det var også barndomsklubben, der gav Mark Brink sine første Superliga-minutter som 18-årig. Han skiftede til Silkeborg IF i starten af 2020, og han har stort set haft en helt central plads i Kent Nielsens spilsystem på klubbens centrale midtbane, og han har lavet flest afleveringer af alle, siden Silkeborg IF vendte tilbage til landets bedste fodboldrække til sæsonen 2021-22. Mark Brink er på blokken hos flere udenlandske klubber, og Silkeborg IF skulle angiveligt have afvist flere bud på midtbanespilleren. Hans kontrakt udløber i 2025, og det bliver spændende at se, hvad næste skridt er for Mark Brink.

Det var på mange måder en vanvittig sidste sæson for Alexander Lind. Den unge angriber kom på alles læber i efteråret, hvor han scorede hele 10 mål, og seks af dem kom på blot fire kampe. Det var også i den periode, det gik godt for klubben med sejre. Da sejre blev til nederlag var det som om, der også skete noget med Alexander Lind, og vi skal tilbage til 20- oktober for at finde hans seneste mål. Men vi så kvaliteterne i gennembruddet i sidste sæson, og der kunne godt komme mange flere mål fra angriberen, når bolden ruller igen i 3F Superliga. Alexander Lind er fysisk stærk, han har en god næste for at være, hvor chancerne opstår, og så har han vist, at han kan afslutte på mange forskellige måder. Selvom  det er et stykke tid siden, han satte seneste scoring ind, så skal vi holde øje med ham i den kommende sæson.

Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

 

Fun fact

Man kan ikke sige andet, end at Silkeborg IF var en meget fair spillende klub i sidste sæson. Holdet begik klar færrest frispark af alle med 254. Det er hele 29 mindre end FC Nordsjælland, der er nummer to på listen. Til sammenligning lavede Vejle Boldklub flest i 3F Superliga med 421. Blot 39 gange skulle en dommer have et gult kort op af lommen til en spiller fra Silkeborg IF. Det er klart færrest af alle 12 klubber. Vejle Boldklub fik tæt på dobbelt så mange med 75 advarsler.

 

 

Sommerens transfervindue

TILGANGE

Navn Position Klub
Andreas Poulsen (24) Forsvar AaB
Pedro Ganchas (24) Forsvar Pacos de Ferreira
Alexander Priesborg Madsen (19) Forsvar U19
Andreas Pyndt (23) Midtbane IFK Göteborg (leje retur)
Younes Bakiz (25) Midtbane AaB
Ramazan Orazov (26) Midtbane FC Aktobe
Frederik Carstensen (22) Angreb FC Fredericia (leje retur)

 

AFGANGE

Navn Position Klub
Joel Felix (26) Forsvar Arminia Bielefeld
Frederik Rieper (24) Forsvar FC Fredericia
Lubambo Musonda (29) Forsvar FC Magdeburg
Oscar Fuglsang (22) Forsvar FC Fredericia (leje)
Kasper Kusk (32) Midtbane Vendsyssel FF
Stefán Thórdarson (25) Midtbane Preston North End
Asbjørn Bøndergaard (20) Angreb FC Fredericia (leje)

Henning Bagger/Ritzau Scanpix

 

Kampprogram

Silkeborg IF har fornøjelsen af de to oprykkere i sæsonens to første kampe. Først får Kent Nielsens mandskab besøg af Sønderjyske Fodbold, inden turen går til Nordjylland og AaB. Silkeborg IF fortsætter med kampe, der må formodes at være direkte konkurrenter om en pladsi i Mesterskabsspillet, når Viborg FF og Randers FC venter i de to næste kampe. 

 

Cheftræner

Kent Nielsen

Spillertrup

Målmænd
Nicolai Larsen
Jacob Pryts
Aske Andresen

Forsvar
Andreas Poulsen
Robin Østrøm
Pedro Ganchas
Oliver Sonne
Jens Martin Gammelby
Pontus Rödin
Alexander Busch

Midtbane
Pelle Mattsson
Ramazan Orazov
Younez Bakiz
Fredrik Carlsen
Mark Brink
Callum McCowatt
Mads Larsen
Anders Klynge
Andreas Pyndt
Oskar Boesen

Angreb
Alexander Lind
Frederik Carstensen
Tonni Adamsen