Balazs Popal/Gonzales Photo/Ritzau Scanpix

Countdown: 7 dage til 3F Superliga

12.07.2024 09:02

Det er ved at være tid til 3F Superliga, og der er kun 7 dage til bolden ruller igen i landets bedste fodboldrække. Vi tæller ned til kickoff og ser nærmere på klubberne, der skal kæmpe om mesterskabet og europæiske pladser. Randers FC drillede F.C. København i Europa Playoff i sidste sæson, og ambitionen må være at spille med om en plads i Mesterskabsspillet til foråret.

 

Stadion: Cepheus Park Randers
Kapacitet: 10.300

 

Tæt på europæisk fodbold

Randers FC var tæt på at sikre sig en plads i kvalifikationen til Conference Lague. Kronjyderne kom foran i Parken i Europa Playoff, men det blev ved lige ved og næsten efter et nederlag i sæsonens sidste kamp. Forud var gået en sæson, hvor pilen pegede nedad i Grundspillet og opad i Kvalifikationsspillet.

Randers FC fik en svær start på sidste sæson med fem kampe i træk uden sejr til at komme i gang på. Generelt havde klubben et svært efterår, der blot bød på tre sejre i sæsonens første 17 kampe.  Klubben lejede Mohammed Fuseini i foråret, og han var med til at gøre en forskel. Kronjyderne startede Kvalifikationsspillet på en 10. plads, men angriberne fik scoret på mange af de chancer, de spillede sig frem til, og med fem sejre i ti kampe kravlede klubben sikkert frem i tabellen og sluttede på den syvendeplads, der gav pladsen i Europa Playoff. Der er dog det lille men, at klubben har mistet den stærke målmand Patrik Carlgren samt de offensive profiler Lasso Coulibaly og Mohammed Fuseini, og det bliver interessant at se, hvordan de klarer sig uden dem fra sæsonstarten.

 

Randers FC skaber masser af chancer

Mohammed Fuseini brændte bogstaveligt talt banen af i foråret, og hans ni scoringer var flest af alle i 2024-delen af sæsonen. Ghaneserens 60 afslutninger var klart flest af alle efter nytår, og han kom frem til en hvert 21. minut. Mohammed Fuseinis indflydelse for Randers FC kunne også ses på en anden måde. Han skabte også 14 chancer for sine medspillere.

Det var ikke kun den offensive lejesvend, der var god til a skabe chancer - det var hele holdet. På trods af, at Randers FC missede Mesterskabsspillet, så spillede de sig frem til fjerdehøjeste xG (50,5) af alle 12 klubber i 3F Superliga og de var nummer tre på listen over chancer skabt. Ganske enkelt imponerende.

Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

 

Nøglespillere

Randers FC har en stærk defensiv, og her huserer Wessel Dammers. Den 29-årige hollandske forsvarsspiller kom til den jyske klub før sidste sæson, og han viste hurtigt sine kvaliteter. Wessel Dammers har en god fysik, han er duelstærk og bidrager desuden med et godt hovedspil. Hollænderen tændte håbet om Conference League, da han bragte sit hold foran i Parken, og i alt er det blevet til tre scoringer fra ham i den forgangne sæson. Hvis han bliver endnu bedre i sin anden sæson i Randers, så har klubbens fans måske noget godt i vente. Holdet lukket hele 49 mål ind i sidste sæson, og hvis det bliver forbedret, så kan klubben måske godt spille med om en plads i Mesterskabsspillet.

Mads Enggård har virkelig bidt sig fast som en central del af Randers-mandskabet, og han går nu ind til sin fjerde sæson med Superliga-fodbold for klubben. Det er imponerende med tanke på, at han blot er 20 år. Mads Enggård har allerede oplevet modgang, der har været med til at modne ham i en tidlig alder. Midtbanespilleren blev vraget i FC Midtjylland som 15-årig, og det tog hårdt på ham, inden Randers FC var klar med en aftale. Mads Enggård har været med i tv-programmet Klubben, hvor han fortalte, at han var tæt på at stoppe i klubben efter et halvt år – men han blev og kæmpede videre, og det blev vendepunktet for ham. Både personligt og sportsligt. Mads Enggård har spillet masser af ungdomslandskampe og med den store erfaring, han allerede har fra 3F Superliga i så ung en alder, så må han være attraktiv for mange klubber. Det bliver både spændende at følge ham i den kommende sæson og i karrieren fremover.

Ernst Van Norde/Ritzau Scanpix

 

Fun fact

Når Randers FC får besøg af Viborg FF i anden spillerunde, så vil det være hjemmekamp nummer 300 i Superligaen. Det må man sige et godt gået. Lige nu har Randers FC spillet præcis 600 Superliga-kampe, så man må sige, at klubben efterhånen er en rutineret Superliga-klub.

 

 

Sommerens transfervindue

TILGANGE

Navn Position Klub
Paul Izzo (29)

Målmand

Melbourne Victory
Nikolas Dyhr (23)

Forsvar

St. Louis City
Mike Themsen (18)

Angreb

Randers FC U19
Florian Danho (24)

Angreb

FC Stade Lausanne-Ouchy

 

AFGANGE

Navn Position Klub
Patrik Carlgren (32) Målmand Kontraktudløb
Mikkel Kallesøe (27) Forsvar AC Horsens
Jeppe Kudsk Forsvar FC Fredericia
Lasso Coulibaly Midtbane FC Nordsjælland (leje retur)
Mads Albæk Midtbane  SC Weiche Flensburg 08
Mohammed Fuseini Angreb Sturm Graz (leje retur)
Marvin Egho  Angreb AC Horsens
Muamer Brajanac (23) Angreb Vålerenga Fottball

Nigel Owen/Zuma/Ritzau Scanpix

 

Kampprogram

Randers FC har et overkommeligt startprogram i den nye sæson af 3F Superliga. Vejle Boldklub og Viborg FF er modstanderne i de to første kampe, inden turen går til Parken og F.C. København. Men derefter venter Silkeborg IF og Sønderjyske Fodbold. Hvis Randers kommer godt fra start kan håbet om Mesterskabsspillet få et boost i efteråret.

 

Cheftræner

Rasmus Bertelsen

 

Spillertrup

Målmænd
Paul Izzo
Emmanuel Ogura
Oskar Snorre

Forsvar
Benjamin Clemmensen
Daniel Høegh
Wessel Dammers
Hugo Andersson
Björn Kopplin
Sabil Hansen
Oliver Olsen
Oliver Zandén
Nikolas Dyhr

Midtbane
John Björkengren
Mads Enggård
Simen Bolkan Nordli
Norman Campbell
Edgar Babayan
Mikkel M. Pedersen
Frederik Lauenborg
Laurits Raun Pedersen
Noah Shamoun
Mustapha Ubandoma
Ernest Agyiri
Mike Themsen

Angreb
Tammer Bany Odeh
Florian Danho
Stephen Odey