Mette Mørk/Jysk Fynske Medier/Ritzau Scanpix

Countdown: 9 dage til 3F Superliga

10.07.2024 09:02

Det er ved at være tid til 3F Superliga, og der er kun 9 dage til bolden ruller igen i landets bedste fodboldrække. Vi tæller ned til kickoff og ser nærmere på klubberne, der skal kæmpe om mesterskabet og europæiske pladser. Nu er det tid til Vejle Boldklub, der er klar til endnu en sæson efter et flot Kvalifikationsspil.

 

Stadion: Vejle Stadion
Kapacitet: 10.657

 

Opgaven fuldført i sidste sæson

Vejle Boldklub rykkede op til 3F Superliga for et år siden, og de havde et stort mål i sidste sæson: At undgå nedrykning. Det klarede klubben efter en sæson, hvor det længe lignede en svær mission. Vejle Boldklub fik en skidt start på sidste sæson med nederlag i de seks første kampe, og det lagde grundlaget for en svær sæson. Hele 26 spillerunder i træk lå Vejle Boldklub under nedrykningsstregen, og det var først i 28. spillerunde, de kom over stregen igen, og der blev de.

Vejlenserne sluttede flot af i sidste sæson med fire sejre i deres fem sidste kampe, og nederlaget var til Randers FC i sidste spillerunde, hvor en ny sæson i 3F Superliga allerede var sikret. Der var mange gode præstationer blandt Vejle-spillerne, men især to imponerede. Nathan Trott i målet og angriber German Onugkha i den anden ende af banen. Begge spillere kom på sæsonens hold i 3F Superliga. Klubben har mistet et par store profiler i målmand Nathan Trott og den defensive klippe Raul Albentosa, og det bliver spændende at se, hvordan det kommer til at gå uden de to.

 

Skarphed i begge ender

Nathan Trott var her der og allevegne for modstanderne angribere i sidste sæson. Den stærke målmand redde hele 12,6 mål mere, end hvad modstanderne spillede sig frem til. Hvis vi kigger på, hvor i målet modstandernes afslutninger var, så bliver Trotts præstation endnu bedre. Ham kommer Vejle Boldklub til at savne, men mon ikke de får en ny dygtig spiller på mål, når det går løs.

I offensiven havde German Onugkha snøret støvlerne helt rigtigt. Han spillede sig blot frem til 11,3 forventede mål, men angriberen sparkede hele 15 mål ind på kontoen. Det betyder, at han scorede hele 3,7 mål mere end forventet. Det var fjerdebedst af alle i sidste sæson.

Henning Bagger/Ritzau Scanpix

 

Nøglespillere

Oliver Provstgaards læremester i Vejle-forsvaret er væk, men selvom den unge dansker ikke har Raul Albentosa ved sin side i den kommende sæson, så skal han nok vise sit værd. Oliver Provstgaard er et af de store forsvarstalenter herhjemme, og det kan man se på hans cv allerede. Den 21-årige Vejle-spiller har spillet en del ungdomslandskampe, og 11 af dem er for U21. Oliver Provstgaard har spillet en central rolle på et 3F Superliga-mandskab i en ung alder, og hvis han fortsætter udviklingen, så skifter han U- ud med A-landshold i fremtiden.

German Onugkha var en af hovedårsagerne til, at Vejle Boldklub sikrede sig endnu en sæson i 3F Superliga. Angriberen var især brandvarm Kvalifikationsspillet, hvor han sluttede af med at score otte mål i de otte sidste kampe. Den fornemme stime betød, at han blev ligaens topscorer. Den russiske angriber har en god fysik og er en dygtig afslutter. Der må være interesse for en offensiv spiller med hans kvaliteter. Han kan blive nøglen til, at Vejle Boldklub sikrer sig endnu en sæson i 3F Superliga, når regnskabet skal gøres op om et lille års tid.

Claus Fisker/Ritzau Scanpix

 

Fun fact

Hele fem gange har Vejle Boldklub vundet det danske mesterskab i fodbold. Vi skal dog tilbage til før, der var noget, der hed Superligaen for at finde sidste gang. Guldmedaljerne blev vundet i 1958, 1971, 1972, 1978 og 1984.

Vejle Boldklub har en anden og lidt spøjs statistik med tallet fem. Det er også antallet af gange, klubben er sluttet på 11. pladsen i Superligaen. Heldigvis har de rødblusede fra Nørreskoven også rykket op mange gange, og de tager hul på deres 14. Superliga-sæson lidt senere på måneden.

 

 

Sommerens transfervindue

TILGANGE

Navn Position Klub
Tobias Jakobsen (20) Målmand Aarhus Fremad
Damien van Bruggen (28) Forsvar Almere City FC
Luka Hujber (25) Forsvar NK Istra
Andreas Tomaselli (18) Forsvar Vejle Boldklub U19
Lasse Flø (18) Forsvar Vejle Boldklub U19
Anders Sønderskov (18) Forsvar Vejle Boldklub U19
Masaki Murata (24) Midtbane Sumgayit FC 
Lundrim Hetemi (24) Midtbane FC Fredericia (leje retur)
Christian Gammelgaard (21) Midtbane FC Fredericia (leje retur)
Anders K. Jacobsen (34) Angreb AC Horsens 
Andreas Bredahl Angreb Nykøbing FC (leje retur)

 

AFGANGE

Navn Position Klub
Nathan Trott (25) Målmand West Ham United (leje retur)
Raul Albentosa (35) Forsvar Ukendt
Gustav Granath (27) Forsvar Ukendt
David Colina (23) Forsvar FC Augsburg (leje retur)
Tyrese Francois (23) Midtbane Fulham (leje retur)
Jasin Assehnoun (25) Midtbane Volos F.C
Victor Lind (20) Angreb FC Midtjylland (leje retur)

Henning Bagger/Ritzau Scanpix

 

Kampprogram

Vejle Boldklub har fornøjelsen af en hjemmekamp mod Randers FC i første spillerunde, inden klubben kommer på tre svære opgaver på stribe mod Brøndby IF, FC Nordsjælland og FC Midtjylland. Dermed får klubben en hård start på den nye sæson, hvor der skal kæmpes for at få hevet livsvigtige point i land.

 

Cheftræner

Ivan Prelec

 

Spillertrup

Målmænd
Igor Vekić
Tobias Haahr Jakobsen
Gustav Nørregaard Knudsen

Forsvar
Thomas Gundelund
Miiko Albornoz
Oliver Provstgaard
Stefan Velkov
Damian van Bruggen
Andreas Tomaselli
Denis Kolinger
Anders Sønderskov
Lasse Flø
Luka Hujber
Marius Elvius

Midtbane
Hamza Barry
Tobias Lauritsen
Kristian Kirkegaard
Ebenezer Ofori
Oliver Amby
Lundrim Hetemi
Masaki Murata

Angreb
Yeni Ngbakoto
German Onugkha
Musa Juwara
Dimitris Emmanouilidis
Anders K. Jacobsen
Christian Gammelgaard
Andreas Bredahl