Statcenter: AGF har løftet sit offensive output

23.09.2022 09:35

AGF overlevede med nød og næppe i sæsonen 2021-2022 i 3F Superliga. Aarhusianerne sluttede på tiendepladsen, kun et enkelt point foran Vejle Boldklub under stregen.

 

Den dårlige placering kom ikke mindst på grund af AGF’s offensive output, der var blandt de dårligste i ligaen. Blot 31 mål blev det til - samme antal som Vejle Boldklub og tre flere end bundproppen SønderjyskE - og på de underliggende parametre var AGF faktisk helt i bund i ligaen. Aarhusianerne var således holdet med lavest xG og xGOT, og det var holdet med færrest afslutninger i ligaen. Det kan du læse meget mere om i Performance Rapport 2021-2022.

 

Siden er meget sket på Fredensvang, hvor Uwe Rösler nu står i spidsen for mandskabet. Han har ændret systemet, så AGF nu spiller med to angribere, og han har formået at løfte det offensive output ganske signifikant, hvilket også udmønter sig i en øjeblikkelig femteplads i 3F Superliga.

 

Dykker man ned i tallene er der fremgang at spore på alle offensive parametre. I sidste sæson afsluttede AGF i gennemsnit 11 gange pr. kamp - det tal er løftet til 13,4 i denne sæson. Den gennemsnitlige xG pr. kamp er steget fra 1,13 til 1,36.

 

Defensivt har AGF også løftet sig markant i forhold til sidste sæson. Her havde man i gennemsnit en xG imod på 1,53 - i denne sæson er den næsten halveret med blot 0,85 xG imod pr. kamp. Fra at stå over for 14,44 afslutninger fra modstanderne pr. kamp i sidste sæson, er tallet nu nede på 10,9 afslutninger pr. kamp i denne sæson.

 

I sidste sæson var AGF det hold, der havde bolden tredjemindst, med en boldbesiddelse pr. kamp på 45,2 %. Nu er AGF nummer fem på listen med en boldbesiddelse på 50,9 %.

 

Det bliver interessant om AGF kan holde momentum med et på papiret vanskeligt kampprogram, der i de næste fire spillerunder byder på højspændte opgør mod F.C. København, FC Midtjylland, FC Nordsjælland og Brøndby IF.