Statcenter: Carlgren er point værd for Randers FC

23.09.2022 12:14

Patrick Carlgren har etableret sig som en af de stærkeste målmænd i 3F Superliga, hvor han siden 2018 har tørnet ud for Randers FC. Den 30-årige svensker er en sikker sidste skanse for kronjyderne, og hans mange redninger er point værd for 3F Superligas øjeblikkelige tophold.

 

Carlgren står noteret for fem clean sheets i ti kampe i denne sæson, men for at sikre de mange clean sheets, har Carlgren været tvunget til at hive en stribe store redninger ud af ærmet.

 

Randers FC-målmanden er således den målmand i ligaen, der har stået over for flest afslutninger i denne sæson. Hele 67 afslutninger har modstanderne haft på Carlgren, der har reddet de 59 af disse afslutninger. Det giver en redningsprocent på 88,1 - den klart højeste i ligaen. Nærmest Carlgren blandt målmænd med mindst fem kampe i sæsonen er Matej Delac fra AC Horsens, der har en redningsprocent på 80,8.

 

Kigger man på afslutninger inden for feltet, har Carlgren her hele 41 redninger - nummer to på den liste er Viborg FF’s Lucas Lund, der har 25 redninger på afslutninger i feltet.

 

Går man spadestikket dybere og kigger på xGOT - altså forventede mål imod i forhold til de afslutninger, han har stået over for - ‘burde’ Carlgren altså have lukket 1,88 mål ind pr. kamp hidtil i sæsonen. Han har imidlertid blot lukket 0,80 mål ind pr. kamp, hvilket gør ham til den målmand i ligaen, som har forhindret flest mål i forhold til xGOT imod.