Statcenter: F.C. København er mest på bolden i 3F Superliga

05.10.2022 10:40

I sidste sæson var bronzevinderne Silkeborg IF det mandskab, der havde bolden mest i sæsonen. Silkeborgensernes gennemsnitlige boldbesiddelse var på 57,9 %, markant over nummer to, FC Nordsjælland, der havde bolden 54 % af tiden.

Igen i denne sæson er Kent Nielsens Silkeborg-mandskab godt med når det kommer til boldbesiddelsen. En gennemsnitlig boldbesiddelse på 56,6 % placerer ligaens øjeblikkelige nummer fire som nummer to på listen over de hold, der har bolden mest i kampene.

På førstepladsen finder man højdespringeren F.C. København, der i sidste sæson blot havde bolden i 50,9 % af tiden. Den andel har københavnerne løftet markant, så de i denne sæson har haft bolden i hele 58,5 % af tiden. Den klart største stigning af holdene i 3F Superliga.

Også AGF er kommet mere på bolden i forhold til sidste sæson, hvor aarhusianerne, dengang under David Nielsen, havde bolden i 45,2 % af tiden. Under Uwe Rösler har AGF i denne sæson bolden mere end modstanderne, med en andel på 50,1 %.

Den anden vej er det gået for AaB, der i sidste sæson i gennemsnit havde bolden mere end modstanderne. 50,7 % lå AaB på i sidste sæson, mens tallet i denne sæsons 11 hidtidige kampe blot lyder på 44,8 %. Det er næstmindst i 3F Superliga kun undergået af AC Horsens, der hidtil har haft bolden i 40,7 % af tiden.