AaB lukker bedre af

05.12.2022 12:24

AaB er det hold, der har lukket næstflest mål ind i efterårets 3F Superliga, men faktisk lukker nordjyderne bedre af end længe, når man kigger på de underliggende parametre.

AaB har således blot tilladt modstanderne en xG på 1,2 pr. kamp i efteråret, et markant fald fra sidste sæson, hvor modstandernes gennemsnitlige xG var på hele 1,59. Faktisk er 1,2 det bedste, AaB har præsteret de seneste fire sæsoner.

Offensivt halter det til gengæld mere for AaB, der blot har noteret en xG på 1,06 pr. kamp i efteråret.  Det er et fald fra 1,27 i sidste sæson, og det er den laveste xG AaB har opnået pr. kamp i de seneste fire sæsoner.

Det er især på standardsituationer, at AaB har markeret sig mindre end de foregående år. I sidste sæson scorede AaB i snit 0,59 mål fra standardsituationer, inklusiv straffespark, pr. kamp, mens tallet i denne sæson blot er på 0,18.

Kigger man på AaB’s spillestil, så ser man især en markant ændring i måden, der spilles ud fra målspark. Her spillede man i sidste sæson 67,1 % af boldene til en spiller på den første tredjedel af banen, mens man i denne sæson kun har spillet kort, altså til første tredjedel, i 38 % af tilfældene.

På spillerniveau markerer sommertilgangen Allan Sousa sig flot. Han har en xG på 2,39 i efteråret, men hans xGOT er på hele 4,68 - altså formår han med skarpe afslutninger at gøre chancen for scoring markant større. Sousa står noteret for fire scoringer i efteråret.

Du kan finde mange flere stats om Lyngby Boldklubs efterår i 3F Superligas Performance Rapport.