AGF har fået styr på defensiven

05.01.2023 16:23

AGF skiftede i sommerpausen træner. Efter et succesfuldt ophold, der blandt andet kastede et sæt bronzemedaljer af sig, forlod David Nielsen det aarhusianske fodboldflagskib, mens tyske Uwe Rösler blev hentet ind som ny mand ved roret.

Rösler har sat sit præg på holdet og spillet, og især defensivt er der en stor udvikling at se henover efteråret. Således har AGF forbedret sig markant, når det kommer til at forsvare sig, og tallene bag efterårets resultater i 3F Superliga understøtter dette.

AGF tillod i sidste sæson modstanderne 14,44 afslutninger pr. kamp, og de tillod modstanderne en xG på 1,53. Kigger man på denne sæsons 17 efterårskampe, har modstanderne blot fået lov til at afslutte 11,82 gange pr. kamp - og modstandernes xG er helt nede på 0,98.

En af de store nøgler til at forhindre modstanderne i at komme til afslutning, har for AGF været at vinde alt i luftrummet. Således er AGF det hold i ligaen, der har vundet flest luftdueller i efteråret. 323 vundne luftdueller er det blevet til - mere end dobbelt så mange som ligaens førerhold FC Nordsjælland, der har vundet færrest.

Kigger man på AGF’s offensiv, er det igen Patrick Mortensen, der stjæler billedet. Klubbens topscorer har nettet ni gange i efteråret - ud fra en xG på 6,42. Han har dermed overgået sin xG med 2,58 mål - klart bedst af alle i klubben.

Du kan finde mange flere stats om AGF’s efterår i 3F Superligas Performance Rapport.