Carlgren er Randers FC’s redningsmand

06.01.2023 10:59

26 gange har Randers FC måttet hente bolden ud af eget net i efterårets 3F Superliga. Ved de 24 af scoringerne har Patrick Carlgren stået i kronjydernes bur, og det skal klubben nok prise sig ganske lykkelig for.

Den svenske målmand har nemlig hevet den ene flotte redning ud af ærmet efter den anden, og han er den målmand i 3F Superliga, som i efteråret har reddet sit hold flest gange, når man ser ud fra stats.

Modstanderne har haft en xGOT på 31,54 mod Carlgren - altså burde modstandernes afslutninger have givet kan 32 scoringer. Reelt er der imidlertid kun gået 24 mål ind på Carlgren, så han har altså forhindret 7,54 mål i forhold til xGOT - bedst af alle målmænd i 3F Superliga.

Bemærkelsesværdigt er det også, at Carlgren ikke kun har skullet holde øje med afslutninger fra modstanderne. Således er svenskeren den målmand, der flest gange i efteråret har set en holdkammerat score i eget net. Tre af de 24 mål, Carlgren har lukket ind, har således været selvmål.

Offensivt er Randers FC det hold, der i efteråret forsøgte sig med næstflest indlæg, og det var noget, Marvin Egho kunne lide. Angriberen var således i hele 11,11 luftdueller pr. 90 minutter på banen - mere end tre luftdueller flere end den 3F Superliga-spiller, der var i næstflest luftdueller.

Når det kom til afslutninger, kiggede Randers mod Edgar Babayan, der trods blot 417 minutter på banen noterede sig for hele 22 afslutninger. Det svarer til 4,75 afslutninger pr. 90 minutter på banen - hvilket gør ham til den minutvis mest afsluttende spiller i ligaen.

Du kan finde mange flere stats om Randers FC’s efterår i 3F Superligas Performance Rapport.