Evander var FC Midtjyllands store kreatør

05.01.2023 16:29

FC Midtjylland skal i foråret kigge andre steder end mod Evander Ferreira, når de skal skabe chancer. Brasilianeren er solgt, og dermed har FCM mistet den spiller, der skabte flest chancer for klubben i efteråret.

Hele 37 chancer skabte Evander Ferreira, 13 flere end nummer to på listen, Anders Dreyer. Brasilianeren opnåede en xA på flotte 3,36, men bemærkelsesværdigt nok blev ingen af chancerne omsat til mål i efterårets 17 3F Superliga-kampe.

Evanders offensive output bliver endnu mere imponeret, når man tænker på, at han blot spillede 967 minutter i efteråret mod Anders Dreyers 1475 minutter. Det betyder, at Evander pr. 90 minutter spillet stod for at skabe 3,44 chancer, mens Dreyer pr. 90 minutter skabte 1,46 chancer.

Dreyer var til gengæld skarp når det kom til scoringer, hvor det blev til otte mål i efteråret. Dreyer havde en xG på 4,56, så han overgik dette med hele 3,44 mål. Bemærkelsesværdigt er det, at xG’en på 4,56 ikke var den højeste blandt spillerne i FCM.

Den står Sory Kaba til gengæld for med en xG på 4,84. Kabas afslutninger havde imidlertid ikke samme kvalitet som Dreyers, så hans xGOT var blot på 1,9 - og det udmøntede sig i to scoringer. Dreyers xGOT var på hele 6,53.

Udover Anders Dreyer, formåede Pione Sisto også at løfte sig markant fra xG til xGOT. Altså blev hans chancer for scoring markant højere, vurderet ud fra placeringen i målet af hans afslutning. Sisto løftede xG med 1,67, mens Dreyer altså løftede med 1,97.

Du kan finde mange flere stats om FC Midtjyllands efterår i 3F Superligas Performance Rapport.