Finalen i Sydbank Pokalen spilles i Storkøbenhavn de kommende to år

13.07.2021 11:30

Efter to finaler i Jylland bliver de kommende to finaler i Sydbank Pokalen afviklet på Sjælland. I 2022 bliver Brøndby Stadion finalestadion, mens den afgørende kamp i Sydbank Pokalen i 2023 skal afvikles i Parken i København.

 

Om tre uger tager 92 hold fra serie 3 til NordicBet Liga hul på første runde af årets pokalturnering. I september indtræder holdene fra 3F Superliga – og så fortsætter jagten om at blive mestre i Sydbank Pokalen 2021/22. Allerede nu er det besluttet, hvor næste års finale skal afvikles. Det bliver Brøndby Stadion, der får lov at lægge græs til den traditionelt store fodboldfest. I 2023 rykker finalen til Parken, som senest afviklede finale i Sydbank Pokalen tilbage i 2019.

”Med valg af finalestadioner for 2022 og 2023 i god tid får vi mulighed for at skabe de bedste rammer om finalerne i Sydbank Pokalen sammen med de valgte stadioner. Vi ser frem til fantastiske finaler de næste to år på Brøndby Stadion og i Parken – og vi drømmer om igen at have fulde huse på lægterne efter to sæsoner med covid-19 restriktioner”, udtaler turneringschef Peter Ebbesen.

Finalen i Sydbank Pokalen arrangeres i et samarbejde mellem DBU, DBU Bredde og Divisionsforeningen. Det fælles mål er at skabe de bedst mulige rammer for klubber og fans i det, der er den største enkeltstående fodboldkamp i Danmark. Udover den historiske titel har en finalesejr den ekstra økonomiske gulerod, at den endelige sejr pt. giver adgang til et UEFA gruppespil.     

Valg af finalerne i 2022 og 2023 er del af et samlet udbud for 2021-2023. Her blev Ceres Park i Århus udpeget til 2021-finalen, hvor Randers FC vandt Sydbank Pokalen. Det primære kriterie for at få tildelt finalen har været en stadionkapacitet på minimum 15.000 tilskuere. Derudover vægtes parametre som sikkerhed, økonomi og mulighed for at sikre en folkefest for fansene.

For yderligere oplysninger kontakt turneringschef i Divisionsforeningen, Peter Ebbesen (tlf. 4051 9080)