Viaplay og TV 2 fordeler live rettighederne i ny medieaftale

29.08.2023 04:01

TV 2 bliver ny partner med dansk professionel klubfodbold, som samtidig fortsætter det langvarige samarbejde med Viaplay Group. Det er en kendsgerning, efter forhandlingerne om medieaftalerne 2024-2030 nu er afsluttet. Samtidig fortsætter DR med radio og højdepunktsrettigheder.

Når der efter sommerpausen 2024 skal ses 3F Superliga i tv eller på streaming, så skal der tændes for en kanal hos enten Viaplay eller TV 2. Det ligger nu fast, efter der er enighed om en ny 6-årig aftale. Aftalen bliver med en 50/50 fordeling af alle live kampene, så begge parter kommer til at sende både første og sjettevalgskampe, men med en fast fordeling af kamptidspunkter. NordicBet Liga fortsætter hos Viaplay Group, mens DR også efter 2024 sender live radio og højdepunkter fra dansk klubfodbold.

”Det er fantastisk, at en ny medieaftale nu er på plads. Vi skylder en stor tak til Warner Bros. Discovery, som har været, og stadig er, en rigtig god og innovativ partner. Vi ser frem til at Warner Bros. Discovery leverer endnu en forrygende sæson – som de har gjort hele partnerskabet. Vi glæder os over, at dansk professionel klubfodbolds stærkeste partner gennem tiderne, Viaplay, fortsætter, mens TV 2 efter en længere pause vender tilbage og igen skal sende det bedste fra dansk klubfodbold. Og med DR som fortsat partner, så får dansk fodbold den mest tilgængelige dækning nogensinde. Den 6-årige aftale sikrer fundamentet for klubbernes fortsatte arbejde med at forbedre produktet”, lyder det fra direktør i Superligaen A/S Claus Thomsen.

Der er også stor tilfredshed med den nye aftale hos de to kommende live rettighedshavere, der fra sommeren 2024 deler 3F Superliga kampene imellem sig.

”Dette er er en glædens dag for os på TV 2. 3F Superliga har længe stået øverst på vores ønskeliste, da rettighederne indeholder alt det, vi gerne vil stå for på TV 2 Sport. Det er dansk. Det er tæt på vores seere og brugere. Og det gør, at vi snart kommer endnu mere rundt i de store danske fællesskaber, der er omkring klubberne i 3F Superliga”, siger Frederik Lauesen, sportsdirektør på TV 2.

”Kombinationen af det bedste danske klubfodbold og vores rettigheder til herrelandsholdet og de store slutrunder, der også kommer i fremtiden, er en kombination, jeg er stolt af og glad for at kunne tilbyde vores seere og brugere”, tilføjer han.

”Vi er overordentligt glade for at have sikret en lang aftale med dansk fodbold. Det er en aftale, som giver os mulighed for at tænke langsigtet og udvikle de kommercielle aspekter omkring 3F Superliga til gavn for alle parter. Det er samtidig en aftale, som endnu engang bekræfter Viaplays position i Danmark, hvor vi har et løfte om at levere det bedste sport til vores kunder. Viaplay i Danmark skal være hjemstedet for det bedste fodbold, og 3F Superliga er på listen over de absolut vigtigste rettigheder i Danmark,” siger Viaplay Group Danmarks CEO, Lars Bo Jeppesen.

På radiosiden fortsætter DR med at levere dansk topfodbold til lytterne efter 2024 – ligesom højdepunkter fra 3F Superliga også stadig vil kunne ses på DR´s platforme.  

”Hver søndag lytter omkring en million danskere med, når vi sender 3F Superliga i LIGA på P4, og vi er glade for, at vi med en ny aftale fortsat kan være med til at løfte dækningen af dansk fodbold både i radioen men også i Sportsmagasinet og på vores digitale platforme med klip fra det bedste fra 3F Superliga,” siger Anders Kern Boje, underdirektør i DR Nyheder.  

Der er endnu ikke lavet aftale for rettighederne til Oddset Pokalen. Det arbejde bliver der taget hul på i den kommende tid.