Deadline Day

31.01.2022 06:20

Når klokken slår midnat i aften, er vinterens transfervindue smækket i – og det vil forhåbentligt ske med et brag. De sidste par dage har båret præg af stor aktivitet ude i klubberne oven på et ellers ualmindeligt stille og i perioder kedeligt transfervindue. Der er i skrivende stund hentet 27 nye spillere til 3F Superliga – de fleste hentet uden for landets grænser. Omvendt har landets bedste række måtte give afkald på nogle store stjerner som Mikael Uhre, Morten Frendrup, Pierre Bengtsson og Sebastian Grønning. 

Og der kan nå at ske meget endnu. Mange klubber forhandler til i sidste øjeblik og flere store navne - herunder Nicklas Bendtner og Teemu Pukki - er kommet til danmarks bedste fodboldrække på deadline day. Derfor sidder både DBU og Divisionsforeningen klar på pletten frem til midnat for at sikre, at de sidste klubskifter og kontraktindgåelser går retmæssigt igennem. Dette indebærer at tjekke, at samtlige skriftlige og praktiske formaliteter er overholdt, som også beskrevet i en tidligere artikel på siden.

I øvrigt kan de danske klubber ikke føle sig helt trygge, selv efter vinduet er smækket i. En række transfervinduer rundt om i verden er nemlig også åbne i morgen, hvilket der kan læses mere om her. Fx lukker det tyrkiske transfervindue først om en uge, det russiske i slutningen af februar, og det amerikanske transfervindue først i starten af maj.

En oversigt over andre ligaers transfervinduer kan ses her.