Viborg sælger topscorer til sydkoreansk klub

05.01.2022 13:01

Onsdag åbnede det danske transfervindue og der skulle ikke gå mange timer før den første transferbombe ramte. Viborgs topscorer Sebastian Grønning skifter med øjeblikkelig virkning til den sydkoreansk klub Suwon Samsung Bluewings. 

 

Viborg Sportschef Jesper Fredberg er stolt af handlen og udtaler:

- Da vi hentede Sebastian i Skive på en fri transfer, så var det med en plan og målsætning om, at vi skulle tilbage til Superligaen sammen, og at Sebastian skulle være en profil og topscorer for os. Det kan vi sætte flueben ud for, og så var det også en del af planen, at han skulle videre, når der kom en spændende mulighed. Den spændende mulighed er der for Sebastian nu, og samtidig er det en god økonomisk aftale for os, så vi er tilfredse med handlen, da det også er vigtigt for vores strategi at kunne sælge spillere til udlandet. Så selvom vi selvfølgelig er ærgerlige over at miste en dygtig spiller, er vi samtidig også glade og stolte over handlen. 

 

Suwon Samsung Bluewings blev i 2021 nummer fem i K League 1 og har tidligere vundet det sydkoreanske mesterskab fire gange og pokalturneringen fem gange samt deltaget i den asiatiske Champions League otte gange. De får nu glæde af den 24-årige målfarlige angriber, der nåede at score 31 mål i 50 kampe for Viborg i landets bedste og næstbedste række.  

 

Også Sebastian Grønning er stolt og tilfreds og glæder sig til udleve sin drengedrøm: 

-Det har været en rigtig god tid for mig her, og jeg synes, at jeg og Viborg har været det helt perfekte match. Siden jeg var en lille dreng, har jeg drømt om at spille i udlandet, og den mulighed er nu opstået, så jeg er bare glad for, at det hele nu er på plads. Det bliver en stor oplevelse, som jeg glæder mig til, og når jeg nu siger farvel til Viborg for denne gang, så vil jeg takke alle i og omkring VFF og alle fansene for den hidtil bedste tid i min karriere.

 

Læs mere om skiftet på www.vff.dk